2013. december 25., szerda

Ünnepek

Boldogságot nem vehetsz! Az nem lapul ott minden bokorban. Az a tudat, hogy valaki igazán, szívből és szerelemmel szeret, úgy ragyoghatja be az életedet, mint esthajnalcsillag az éjszakai égboltot. Ünnepeket a boltban szintén nem vehetsz! Az ünnep attól ünnep, hogy van kit? és mit?, de ami a legfontosabb, hogy kivel? ünnepelned. A mivel? az soha nem számít!

 Ha igazi meghittséget akarsz, olyan őszintén szívből jövőt, mint egy gyermek mosolya, előbb magadat kell megtalálnod. És ha az sikerült, a másik feled. Ettől válik minden meghitté. nem számít kire mennyit költesz, a várakozás izgalma és az ajándékbontás közben érzett vérpezsgés, ahogy látod a másik szemét a meglepettségtől és boldogságtól ragyogni, mint az a bizonyos csillag, Na akkor vagy jó helyen! És rájössz, valóban ezért  csinálod! És nem kötelességből, ígéretből, vagy hagyományból. Hanem a másik boldogságáért. 

Akkor szeretnek igazán, és akkor érzed igazán, hogy szeretsz. Akkor lesz ünneped! És nem feltétlen karácsonykor. Az ünnep minden nap jelen lesz az életedben! Egy reggeli mosolyban, egy cinkos kacsintásban, egy "este jövök édesem" elköszönésben. Az ünnepet mi magunk teremtjük, ha értékesnek tartunk valamit annyira, hogy azt méltóképp dicsérjük. Hiszek a karácsonyban, hiszek a szeretet ünnepében. De még annál is inkább hiszek a szeretett ünnepében. Minden nap hálásnak kell lennünk azokért, akik az életünk részei és becsben tartanunk őket. Ők maguk az ajándékok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése